YÖK-YUDAB Programı Hk.

YÖK-YUDAB Programı ile YÖK tarafından belirlenen öncelikli alanlarda, devlet üniversitelerinin araştırma görevlisi kadrolarına atanan ve doktora eğitiminin tez aşamasındaki öğrencilerin, en az altı ay en fazla bir yıl süreyle tezleri ile ilgili araştırmalar yapmak üzere yurtdışına gönderilmesi planlanmaktadır.

Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş öncelikli alanlarda doktora derslerini tamamlamış, yeterlik sınavını geçmiş ve halen tez aşamasındaki 2547 sayılı Kanun uyarınca bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan tüm T.C. vatandaşlarının belirtilen şartları taşımak kaydıyla başvuru yapabileceklerdir.

7 Mart 2018 günü açıklanan YÖK-YUDAB programı hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.