2017-18 Güz Yarıyılı için Tezli Yüksek Lisans/Doktora Başvurusu Yapan Adaylarımızın Dikkatine

Adayların kesin kayıt (e-başvuru değil) esnasında birden fazla (tezsiz yüksek lisans hariç) lisansüstü programa kaydı bulunmamalıdır. (20 Nisan 2016 Tarihli YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Madde 35 (6) gereğince) Bu tarz durumda olan adaylar, ancak kayıtlarını sildirdikleri takdirde enstitümüze kayıt yaptırabilirler.  Birden fazla kaydı bulunup (tezsiz yüksek lisans hariç), kayıt sildirmeden enstitümüze kayıt yaptırmaya çalışan adayların yapacakları kayıtları tespit edilerek silinecektir.

 

Lisansüstü programlarımıza kayıt hakkı kazanıp farklı bir yükseköğretimde  Lisans (Açık Öğretim Fakülteleri dahil) kaydı olan öğrencilerimiz ilgili üniversiteden kayıt silme işlemini yapmamaları durumunda kayıt sırasında katkı paylarını ödemek zorundadırlar.

 

Ayrıca enstitüye kesin kayıt tarihlerinde, tüm adayların diploma veya mezuniyet belgelerine sahip olması zorunludur. (YTÜ LÜ Eğitim ve Öğrt. Yönetmeliği Senato Esasları Madde 12 (2) gereğince) 

 

Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar; e-başvuru esnasında girilen bilgileri belgeleriyle ibraz etmelidir. İstenen belgeler kayıt esnasında ibraz edilmezse veya belge üzerindeki bilgiler ile e-başvuru esnasında girilen bilgiler birebir uyuşmazsa kayıt hakkı iptal edilir. Kayıt için gerekli belgeler ve diğer ayrıntılar yarın internet sayfamızda duyurulacaktır.

 

Bilgilerinize.