2016-2017 Bahar Yarıyılı Özel Öğrenci Başvuruları Hk.

2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇİN ÖZEL VE MİSAFİR ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

Özel ve Misafir Öğrenci Başvuruları 03-07 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru Aşaması
-Aday öğrenciler öncelikle aşağıda kendisine uygun olan Başvuru Formunu elektronik ortamda doldurmalı ve ilgili Anabilim Dalı  Başkanlığına onaylatmalıdır.
-Sonra Harç Bürosuna giderek ödeme yapacakları Katkı Payı ücretini hesaplattırmalı ve istenilen banka vasıtasıyla ödemesini yapmalıdır.
-Ödemesini yapan Öğrenci Harç Bürosundan Borcu olmadığına dair evrak almalıdır ve aşağıda belirtilen belgelerin bir kopyasını Harç Bürosuna teslim etmelidir.
-Anabilim dalı başkanlıklarından ve Harç Bürosundan onay alan öğrenciler aşağıdaki belgelerin bir kopyasını ise enstitümüze teslim ederek başvurusunu tamamlamalıdır.

İstenilen Belgeler

1-) Misafir Öğrencilerden  İstenilen Belgeler (Farklı Bir Yükseköğretim Kurumunda Kayıtlı Olan Öğrenciler için)
- Üniversitemizden alınacak ders/dersler ile ilgili kayıtlı oldukları Enstitü tarafından verilen onay belgesi (Enstitü Yönetim Kurulu kararı),
- Öğrenci belgesi,
- Transkript (2 kopya),
- Diploma fotokopisi (2 kopya),
- Nüfus cüzdan fotokopisi (2 kopya)
- Azami öğrenim sürelerini aşmaları halinde ilgili üniversiteye ödedikleri öğrenci katkı payı makbuzu
Başvuru Formu
-İngilizce verilen derslere kayıt  yaptırmak isteyen öğrenci, lisansüstü program için istenen İngilizce yeterliğini gösterir belge
-Türkçe verilen derslere kayıt yaptırmak isteyen uluslararası öğrenci için ise minimum C1 seviyesinde TÖMER belgesi

NOT 1: Vakıf Üniversitelerinde kayıtlı olan öğrencilerden yukarıdaki belgelere ek olarak katkı payı ücretini yatırdığına dair dekont da istenmektedir.

NOT 2: İlgili forma tıkladığınızda YTÜ Kalite Koordinatörlüğü Sayfasına yönlendirilmektesiniz. Bu sayfadaki arama kısmına "Form numarası" veya "Form İsmini" yazarak, indirmek istediğiniz forma ulaşabilirsiniz. Örnek için tıklayınız.

2-) Özel Öğrencilerden İstenilen Belgeler (Herhangi Bir Yükseköğretim Kurumunda Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin)
- Katkı payının ödendiğine ilişkin dekont* ve 1 fotokopisi (dekont Harç Bürosuna, fotokopi ise enstitümüze teslim edilmelidir)
- Harç Bürosundan alınan "Borcu yoktur" yazısı
- Transkript (2 kopya),
- Diploma fotokopisi (2 kopya),
- Nüfus cüzdan fotokopisi (2 kopya)
-İngilizce verilen derslere kayıt  yaptırmak isteyen öğrenci, lisansüstü program için istenen İngilizce yeterliğini  gösterir belge

NOT: İlgili forma tıkladığınızda YTÜ Kalite Koordinatörlüğü Sayfasına yönlendirilmektesiniz. Bu sayfadaki arama kısmına "Form numarası" veya "Form İsmini" yazarak, indirmek istediğiniz forma ulaşabilirsiniz. Örnek için tıklayınız.

KATKI PAYI HESAPLAMALARI

Özel / Misafir öğrenciler ücret ödemelerini ders saatine göre yapacaklardır. 1 Saatlik Ders ücreti: 100,00.- TL

Örnek Hesaplama

"EGT-5226 Eğitim Denetimi" Dersini almak isteyen bir öğrenci

Belirlenen Ders Saati: 3 saat

3 saat x 100,00: 300,00.-TL

katkı payı ödemelidir.

-Doğru bir hesaplama için Harç Bürosuyla iletişime geçebilirsiniz.

Harç Bürosu Adres:

Kışla Binası/ DAVUTPAŞA KAMPÜSÜ,

Tel:0212 383 6005

e-mail: harcbirimi@yildiz.edu.tr

Önemli Not:
1-) Başvuru yapacak öğrenciler yukarıda belirtilen tüm işlemleri 03-07 Mart 2017 tarihleri arasında tamamlamalıdırlar.
2-)  Daha sonra lisansüstü programlarımıza kayıt hakkı kazanıp, kayıt yaptıran özel öğrenciler, özel öğrenci olarak aldığı derslerden en fazla 2 dersi saydırabilir. Bu işlem anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile sonuçlandırılır. Bu durumda bulunan öğrencilerin kayıt tarihinden itibaren 6 ay içerisinde anabilim dalı başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.