Uluslararası Öğrenci İkamet Başvuruları

ULUSLARARASI  ÖĞRENCİ İKAMET BAŞVURULARI

Uluslararası öğrencilerin ikamet başvuru işlemleri 20 Ekim 2016 tarihinde Davutpaşa Kampüsüne gelecek görevliler tarafından yapılacaktır.

Öncelikle, linkten bir randevu almalısınız. Randevu tarihi 20 Ekim'e kadar herhangi bir tarih olabilir. Örneğin 19 Ekim'e randevu almanız bir problem teşkil etmez, önemli olan elinizde bir randevu tarihinizin bulunmasıdır.

İstenilen Belgeler:

Pasaportun ön sayfası ve Türkiye'ye son giriş mührü fotokopisi
Öğrenci Belgesi
Sağlık Sigortası
İkameti olanlar için ikamet fotokopisi
Ekte göndermiş olduğum sigorta tebliği ve gelir beyanı
58,5 TL ikamet kartı ücret makbuzu (vergi dairesine yatırılmalıdır)

*Üniversite öğrencilerinin ikamet başvurularında öğrenim vizesi ile gelme şartları bulunmamakta, bu nedenle vize türü konusunda herhangi bir ayrım yapılmamaktadır. Vizeden muaf ülke vatandaşları ise vizesiz olarak ülkemize gelebilir ve ikamet başvurusunda bulunabilir. (Başvurular vize ya da muafiyet süres içerisinde yapılmalıdır.)

*Erasmus öğrencileri ve okula yeni kayıt yaptıran öğrenciler için sigorta tebliğini doldurarak verecekleri taahhüt yeterli olacak, kayıt tarihinden itibaren 3 ay içerisinde SGK'ya başvuruda bulunabileceklerdir.

*Pasaportunda isim/soyisim ayrımı olmayan ve full name olarak belirtilen pasaporta sahip yabancılar kendi ülkelerinin konsolosluklarından isim soyisim belgesi alabilir ve ikametlerini o bilgilere göre düzenleyebiliriz. Belgeyi alamadıkları takdirde ikamet bilgilerine isim ve soyisim olarak aynı full name iki defa girilir; İkamet almalarına engel olacak bir durum ortaya çıkmaz.

*Özel öğrenci ve misafir öğrenci statüsündekiler öğrenci ikametine başvuramaz.

Sigorta tebliği ve gelir beyanı formları aşağıdadır:

Form 1

Form 2

20 Ekim tarihinde bütün belgelerinizi tamamlamış olarak Davutpaşa Kampüsünde bulunmanız gerekmektedir. Lütfen ekteki belgeleri dikkatlice okuyunuz ve özellikle iletişim bilgilerinizi doğru girmeye özen gösteriniz.