İntihal Raporu Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz ve Öğretim Üyelerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği Lisansüstü Eğitim-Öğretim Program Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkelerin D1 maddesi uyarınca, Tez Savunma Sınavından Önce Tez Orijinallik Raporunun enstitüye ve savunma jüri üyelerine iletilmesi gerekmektedir.

2015-2016 Bahar yarıyılından itibaren tezini ABD Başkanlığı’na (YL Öğrencileri) ya da enstitüye (Doktora öğrencileri) teslim eden/edecek öğrencilerimizin ilk teslim esnasında,  tezlerine ait tez orijinallik raporunu diğer teslim evraklarıyla beraber teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca Mezuniyet öncesi tez yazım kuralları kontrol sürecinde ve son teslimde de ikinci bir orijinallik raporu teslim edilecektir.

Tez Orijinallik Raporu, URKUND (URKUND Kullanım Kılavuzuyazılımının kullanılmasıyla Danışmanlar tarafından hazırlanacaktır. Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Uygulama Esaslarında belirtilen kriterler kullanılarak intihal kontrol programı sonuç raporu, öğrencinin ve danışmanını imzalayacağı TEZ ÇALIŞMASI ORİJİNALLİK RAPORU BEYANI formunun ekine konulacaktır. Esasların detaylı olarak okunması ve uygun filtrelemenin yapılması önemlidir.

Tez çalışmasını tamamlayan öğrencilerimizin konu ile ilgili olarak Danışmanlarıyla iletişim kurması uygun olacaktır.

Tez danışmanı Öğretim üyelerimiz İntihal programı kullanıcı adı ve şifrelerini Kütüphane Daire Başkanlığından e-mail yoluyla temin edebilirler. Programı kullanmak isteyen değerli akademisyenlerimizin gkatirci@yildiz.edu.tr adresine isim, soy isim ve mail adreslerini bildirmeleri gerekmektedir.

-Tez Çalışması Orijinallik Beyanı Formu

-Uygulama Esasları

Alıntı, atıf kuralları ve intihal ile ilgili genel bilgilendirme, örnekler ve uygulamaların bulunduğu web sitesi www.plagiarism.org‘ u  da ziyaret edebilirsiniz.

Başarı  Dileklerimizle…

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü