2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tezli YL ve Doktora Programları için Yedek Kontenjan Sayıları

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS & DOKTORA YEDEK ÖĞRENCİ KAYITLARI

Yedek Öğrenci Kayıtları; aşağıdaki gibi 2 Aşamada gerçekleştirilecektir.

Yedek kayıtlarda KAYIT ÖNCELİĞİ; yedek listesinin en üst sırasında bulunan boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye aittir.

2015-2016 Bahar Yarıyılı Boş Kontenjan Sayıları için tıklayınız.

1. Aşama:

1. Aşamada Kayıt Yaptırma Hakkı Kazanan Öğrenci Listesine ulaşmak için tıklayınız.

Bu listede bulunan adaylar 29 Ocak 2016 Cuma günü, 09:30-12:00 ve 13:00-15:00 saatleri arasında kayıt yaptırmalıdır. Eğer adaylar; bu zaman dilimi içinde kayıt yaptırmazlarsa kayıt haklarını kaybederler. (Kayıtlar; üniversitemizin Yıldız Kampüsü' nde,  Fen Bilimleri Enstitüsü Binasında (F-Blok) F-55 No.lu salonda yapılacaktır)

NOT: Bu liste yedek listesinin en üst sırasında bulunan boş kontenjan sayısı kadar öğrenci belirlenerek oluşturulmuştur.

2. Aşama:

29 Ocak 2016 Cuma günü yapılan kayıtlardan sonra hâlâ boş kontenjan kalırsa; boş kontenjan sayısı ve kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrenci listesi 29 Ocak 2016 Cuma günü, Saat: 19.00' da web sitemizden duyurulacaktır.

Bu listede bulunan adaylar 01 Şubat 2016 Pazartesi günü, 09:30-12:00 ve 13:00-15:00 saatleri arasında kayıt yaptırmalıdır. Eğer adaylar; bu zaman dilimi içinde kayıt yaptırmazlarsa kayıt haklarını kaybederler. (Kayıtlar; üniversitemizin Yıldız Kampüsü' nde, Fen Bilimleri Enstitüsü Binasında (F-Blok) F-55 No.lu salonda yapılacaktır)

Kayıt için Gerekli Belgeler

1) Diploma Aslı ve 1 adet Fotokopisi (Diplomanın ASLI görülüp, fotokopisi teslim alınacaktır)

-Başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrenciler, bu kurumdan aldıkları onaylı diploma fotokopisi ile başvuruda bulunabilirler.

-Diploması hazır olmayan öğrenciler Mezuniyet Belgesinin aslı ile kayıt yaptırabilirler.

-Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrenciler, YÖK’ten alınmış Diploma Eşdeğerlik Belgesi getirmelidirler.

2) Transkriptin Aslı ve 1 adet Fotokopisi

3) Nüfus Cüzdanı ve 1 adet Fotokopisi

4) Katkı Payının Yatırıldığına dair dekont (Sadece Uluslararası Öğrenciler için)

5) Bir Adet Fotoğraf (fotoğrafların arkasına ad, soyad, kazanılan programın adı ve Eğitim Türü (Yüksek Lisans veya Doktora) yazılmalıdır)

6) Ales/GRE Belgesi

7) Yabancı Dil Belgesi

Kayıt işlemleriyle ilgili Sıkça Sorulan Soru-Cevap bölümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Ayrıntılı Akademik Takvimimiz için lütfen tıklayınız.