2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BAŞVURULARI

-Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları,  11-22 Ocak 2016  tarihleri arasında (Online olarak) alınacaktır.

-Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımız hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

-Doğru ve geçerli bir başvuru yapmak için; lütfen aşağıdaki bilgileri, ''PROGRAMLARA BAŞVURU ESASLARIMIZI" ve 'Online Başvuru Sistemi Anasayfa'sında bulunan bilgileri dikkatlice okuyunuz.

-ÖNEMLİ TARİHLER

BAŞVURU TAKVİMİ

11 Ocak 2016-22 Ocak 2016

Online Başvuruların Alınması

26 Ocak 2016

Kesin Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

27-29 Ocak 2016

Öğrenim Ücreti Yatırma ve Kesin Kayıtlar

01 Şubat 2016

Yedek Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

02-05 Şubat 2016

Öğrenim Ücreti Yatırma ve Yedek Kayıtlar

15 Şubat 2016 Derslerin Başlangıcı

NOT 1: Ayrıntılı akademik takvim için lütfen tıklayınız.

NOT 2:  Kontenjanı olmayan programlar için başvuru yapılamaz. Lütfen aşağıdaki kontenjan bilgilerini inceledikten sonra başvuru yapınız.

-KONTENJAN BİLGİLERİ

2015-16 Bahar Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanları

-BAŞVURU

• -Başvurular tamamen Online olarak yapılmaktadır. (Başvuru esnasında herhangi bir belge teslimine gerek bulunmamaktadır. Adaylar; kesin kayıt hakkı kazandıkları takdirde, belgelerini* kesin kayıt esnasındaki görevliye teslim ederler.)

•

• * Kesin kayıtta istenen belgeler önümüzdeki günlerde web sitemizde duyurulacaktır.

-ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

• -Sınav sonuçlarınızı virgülden sonraki küsuratları ile birlikte yazmanız gerekmektedir. Üst puana yuvarlama işlemi yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• -Not sistemi 4’lük sistem olan adayların, Ağırlıklı Not Ortalamalarını sisteme yüzlük sistem olarak girmeleri  takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• -Online başvuru esnasında girilen bilgiler ile kesin kayıt sırasında teslim edilen belgelerdeki bilgilerin uyuşmaması halinde adayın kesin kayıt hakkı geçersiz sayılır. Dolayısıyla başvuru yaparken tahmini veya yaklaşık sınav sonuç bilgileri girmeyiniz.
  •
  • -Başvuru yaparken lütfen güncel e-posta adresinizi ve telefon numaranızı yazınız. (Gerek başvuru sürecinde, gerek ise öğrencilik (eğer kayıt hakkı kazanırsanız) sürecinizde sizinle iletişim bu vasıtayla sağlanacaktır.)
  • -ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
  •

Öğrenim ücretleri hakkında önümüzdeki günlerde web sitemizde bilgilendirme yapılacaktır.

-DEĞERLENDİRME KATSAYILARI

GENEL BAŞARI NOTU=  0.80 *  ALES sayısal puanı + 0.20* Lisans ağırlıklı not ortalaması

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için; genel başarı notunun en az 50 (100 üzerinden) olması gerekir.

-SONUÇLAR

Sonuçlar, 26 Ocak 2016 Salı günü web sitemizde duyurulacaktır.

- Online başvurularda sorun yaşamamanız için, ''Online Başvuru Kılavuzu'' muzu inceleyebilirsiniz.

-Online Başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.