2015-2016 Eğitim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Online Başvurular Hakkında

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZYARIYILI LİSANSÜSTÜ* BAŞVURULARI

-Doğru ve geçerli bir başvuru yapmak için; lütfen aşağıdaki bilgileri, ''PROGRAMLARA BAŞVURU ESASLARIMIZI" ve 'Online Başvuru Sistemi Anasayfa'sında bulunan bilgileri dikkatlice okuyunuz.

-ÖNEMLİ TARİHLER

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA* BAŞVURU TAKVİMİ

21 Aralık 2015-06 Ocak 2016

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Online Başvuruların Alınması

04 Ocak 2016

2015-2016 Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans için Yabancı Dil Sınavı**

11-13 Ocak 2016

Giriş Sınavlarının Yapılması

18 Ocak 2016

Kesin Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

20-26 Ocak 2016

Kesin Kayıtlar

27 Ocak 2016

Yedek Kayıt Kontenjanlarının İlanı

29 Ocak-1 Şubat 2016

Yedek Kayıtlar

01-10 Şubat 2016

Ders Seçimi

15 Şubat 2016 Derslerin Başlangıcı

* 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları haricindeki tüm Yüksek Lisans ve Doktora Programları

** İlgili sınav sadece Yüksek Lisans Başvurularında geçerlidir. Detaylar için tıklayınız.

Detaylı Başvuru/Kayıt Takvimimiz için lütfen tıklayınız.

NOT: Kontenjanı olmayan programlar için başvuru yapılamaz. Lütfen aşağıdaki kontenjan bilgilerini inceledikten sonra başvuru yapınız.

-KONTENJAN BİLGİLERİ

2015-16 Bahar Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları

2015-16 Bahar Yarıyılı Doktora Kontenjanları

2015-16 Bahar Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanları

NOT: 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanları bilgilendirme amacıyla ilan edilmiştir. 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları  11 - 22 Ocak 2016  tarihleri arasında (Online olarak) alınacaktır.  Online Başvuru Sistemimiz şuan 2.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Başvurularına açık değildir 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Akademik Takvimine ulaşmak için tıklayınız.

-BAŞVURU

• -Yüksek lisans programlarına başvuranlar en fazla 2, doktora programlarına başvuranlar ise tek tercih yapabilirler.

• -On-line başvuru aşamasından sonra başvurular enstitümüz tarafından kontrol edilecek ve onaylanacaktır.
  • -Öğrencilerin onay işlemi için Enstitü'ye gelmelerine gerek yoktur.

-Lütfen başvuru yaparken güncel e-posta adresi ve telefon numaranızı yazınız. (Öğrenciliğiniz süresince iletişim bu adresten sağlanacaktır.)

-GİRİŞ SINAVI

-Başvurusu kabul edilen aday öğrencilerimizin belirtilen günde ve saatte ilgili anabilim dalında bilim sınavına  (sözlü, yazılı veya her ikisi) katılmaları gerekir. Giriş Sınavı tarihleri ve yerleri için lütfen tıklayınız.

Not: Giriş Sınavı esnasında;

-Başvuru Formu Çıktınızı

-Kimliğinizi (Nüfus Cüzdanı, ehliyet, pasaporttan herhangi biri)

-Ales Belgenizi

-Yabancı Dil Belgenizi

-Transkriptinizi

yanınızda bulundurunuz ve Sınav Jürisine belgelerin asıllarını değil, fotokopilerini teslim ediniz.

-Giriş sınavına katılmayan aday başarısız sayılır ve sıralamaya alınmaz.

Değerlendirme katsayıları aşağıdaki gibidir:

-Tezli Yüksek Lisans/ Doktora Programları için;

Genel Başarı Notu= 0.25 * Giriş sınavı notu + 0.25 * Lisans/Yüksek Lisans ağırlıklı not ortalaması + 0.50 * ALES puanı

-Tezsiz Yüksek Lisans Programları için;

Genel Başarı Notu= 0.80 *  ALES puanı + 0.20* Lisans ağırlıklı not ortalaması

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için; genel başarı notunun tezsiz yüksek lisans programları için en az 50 (100 üzerinden), tezli yüksek lisans programları için en az 60 (100 üzerinden) ve doktora programları için ise en az 70 (100 üzerinden) olması gerekir.

-ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

• -Sınav sonuçlarınızı virgülden sonraki küsuratları ile birlikte yazmanız gerekmektedir. Üst puana yuvarlama işlemi yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• -Not sistemi 4’lük sistem olan adayların, Ağırlıklı Not Ortalamalarını sisteme yüzlük sistem olarak girmeleri  takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• -11-13 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak giriş sınavı için;

• Online başvuru formu çıktısıtranskript ve ALES belgenizi aday değerlendirme jürilerine teslim etmeniz gerekmektedir.

• -Online başvuru esnasında girilen bilgiler ile kesin kayıt sırasında teslim edilen belgelerdeki bilgilerin uyuşmaması halinde başvuru işlemi kesinlikle geçersiz sayılacaktır. Dolayısıyla başvuru yaparken tahmini veya yaklaşık sınav sonuç bilgileri girmeyiniz.

- Online başvurularda sorun yaşamamanız için,  ''Online Başvuru Kılavuzu''  muzu inceleyebilirsiniz.