2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Online) Başvuruları Başladı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

Doğru ve geçerli bir başvuru yapmak için; lütfen öncelikle aşağıdaki bilgileri okuyunuz.

ÖNEMLİ TARİHLER

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA* BAŞVURU TAKVİMİ

04 Mayıs-04 Haziran 2015

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Öğrenci Başvuruları

10-15 Haziran 2015

Giriş Sınavlarının Yapılması

19 Haziran 2015

Kesin Kayıt Hakkı Kazananların İlanı (15:00)

25 Haziran-07 Temmuz 2015

Kesin Kayıtlar

10 Temmuz 2015

Yedek Kayıt Kontenjanlarının İlanı

29-31 Ağustos 2015

Yedek Kayıtlar

01-09 Eylül 2015

Ders Seçimi

14 Eylül 2015  Derslerin Başlangıcı

* 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları dışındaki tüm Yüksek Lisans ve Doktora Programları

NOT: 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları ise 07 Haziran-06 Temmuz 2015 tarihleri arasında alınacaktır. Şuan sistem 2.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Başvurularına açık değildir. 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Akademik Takvimine ulaşmak için tıklayınız.

NOT: Kontenjanı olmayan programlar için başvuru yapılamaz. Lütfen aşağıdaki tabloyu inceledikten sonra başvuru yapınız.

KONTENJAN BİLGİLERİ

2016-17 Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları

2016-17 Güz Yarıyılı Doktora Kontenjanları

BAŞVURU

• 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuruları (2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans  Programları hariç )
  • 04 Mayıs-04 Haziran 2015 tarihleri arasında, 2. öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Program Başvuruları ise 07 Haziran-06 Temmuz 2015 tarihleri arasında FBE On-line başvuru web sayfasından (http://onlinebasvuru.fbe.yildiz.edu.tr/Account/Loginyapılacaktır.

• On-line başvuru aşamasından sonra başvurular enstitümüz tarafından, kontrol edilecek ve onaylanacaktır.

• Öğrencilerin onay işlemi için Enstitü'ye gelmelerine gerek yoktur.

Lütfen başvuru formuna güncel e-posta adresi ve telefon numaranızı yazınız. Öğrenciliğiniz süresince iletişim bu adresten sağlanacaktır.

Başvrunuzu yapmadan önce lütfen ''PROGRAMLARA BAŞVURU ESASLARINI'' dikkatlice okuyunuz.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

• Sınav sonuçlarınızı virgülden sonraki küsuratları ile birlikte yazmanız gerekmektedir. Yukarıya yuvarlama işlemi yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• Not sistemi 4’lük sisteme göre olan adayların yüzlük sistemde not girişi yapmaları halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• 10-15 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak giriş sınavı için; Online başvuru formu çıktısıtranskript ve ALES belgenizi aday değerlendirme jürilerine teslim etmeniz gerekmektedir. (Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuran öğrencilerimiz için Giriş Sınavı yapılmayacağından dolayı bu öğrencilerimiz kayıt esnasında belgelerini enstitümüze teslim edeceklerdir.)

• Online başvuru esnasında istenen bilgilere ilişkin evraklar, kayıt sırasında ibraz edilmediği takdirde ve belge üzerindeki bilgiler ile girilen bilgiler farklılık göstermesi halinde başvuru işlemi kesinlikle geçersiz sayılacaktır.

-Giriş sınavına katılmayan aday başarısız sayılır ve sıralamaya alınmaz.

- Online başvurularda sorun yaşamamanız için, ''Online Başvuru Kılavuzu'' muzu inceleyebilirsiniz.

ONLİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.