Lisansüstü harç veya öğrenim ücretleri ödemesi olan adaylarımız hakkında (Güncelleme Tarihi: 08.09.2021)

Lisansüstü harç/öğrenim ücretleri ödemesi olan adaylarımızdan, asıl kayıt olacak öğrenciler asıl kayıt tarihlerinde, yedek kayıt olacak öğrenciler yedek kayıt tarihleri içerisinde harç/öğrenim ücretlerini yapmaları gerekmektedir. ödeme işlemlerinin ardından lisansustu.yildiz.edu.tr sistemine giriş yaparak, lisansüstü başvuru/dekont girişi kısmına mutlaka dekont numarasını girmeleri gerekmektedir. Online sistemimizden sanal pos ile sadece ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri kredi kartları ile ödeme yapabilmektedir.

 

Lisans, Ön lisans (Açık Öğretim Fakülteleri dahil ) kaydı olan öğrencilerimiz Enstitümüz programlarına kesin kayıtları gerçekleştiğinde ilgili dönem katkı paylarını Ziraat Bankası Levent İstanbul Girişimci Şubesi:  TR950001002250447846845473 nolu hesaba 154 TL HAVALE ile ödemeleri gerekmektedir. (EFT yapmayınız.) Bu ödemeyi gerçekleştiren ve kaydı yapılmış olan öğrencilerimizin ayrıca lisansustu.yildiz.edu.tr sistemine dekont bilgisi girmelerine gerek bulunmamaktadır.  Harç borcunu ödemeyen öğrencilerimiz dönem içinde Üniversitemiz harç birimi tarafından borçlandırılacak olup ders seçimi yapamayacaklardır.

 

Diğer Üniversitelerde Tezli Yüksek lisans veya doktora programlarına kayıtlı olan adaylarımızın ise YÖK Yönetmeliği gereği iki tezli lisansüstü programa kayıt yapılamadığından diğer Üniversiteden kayıtlarını sildirmesi (Asıl kayıtlar asıl kayıt tarihlerinde, yedek kayıtlar yedek kayıt tarihlerinde) ve YÖK sistemine kayıt silinme bilgilerinin aktarılmasını sağlamalıdırlar. Aksi takdirde kayıtları gerçekleşemeyecektir. (Kayıt silinme durumlarının YÖK sistemine aktarılmasında sorun yaşan öğrencilerimizin duyurumuzda yer alan 5. Maddeyi okumaları gerekmektedir. Duyuru linki: http://www.fbe.yildiz.edu.tr/duyurular/1169/Online-Kay%C4%B1t-Yapt%C4%B1racak-Adaylar%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n-Dikkat-Etmesi-Gereken-Hususlar)

 

Tezli Lisansüstü programlarımıza kaydolan öğrencilerimizden, ikinci bir yükseköğretimdeki kayıtları Tezsiz yüksek lisans, Lisans 2. Öğretim ve Özel / Vakıf Üniversiteleri ise herhangi bir katkı payı ödemesi yapmayacaklardır.

 

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve Tezli İkinci Öğretim Yüksek Lisans programlarımıza Asil kayıt hakkı kazanmış olan adaylarımız (asıl kayıt olacak öğrenciler asıl kesin kayıt tarihlerinde, yedek kayıt olacak öğrenciler yedek kesin kayıt tarihleri içerisinde) harç/öğrenim ücretlerini asil kayıt tarihi dolmadan önce mutlaka yapmaları gerekmektedir. Asıl kesin kayıt tarihleri içerisinde ödeme işlemlerinin ardından lisansustu.yildiz.edu.tr sistemine giriş yaparak, lisansüstü başvuru/dekont girişi kısmına mutlaka dekont numarasını girmeleri gerekmektedir. Online sistemimizden sanal pos ile sadece ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri kredi kartları ile ödeme yapabilmektedir. Bu öğrencilerimizden asil kesin kayıt tarihleri içerisinde ödeme dekont bilgisi online sistemimizde görünmesi durumunda kayıtları yapılacaktır.

 

Not: Asıl kayıt hakkı kazananlar için online kayıt evrakının sisteme yüklenmesinin bitişi: 07.09.2021 - 12.00

        Asıl kayıt hakkı kazananlar için harç/öğrenim ücreti ödemelerinin bitişi: 10.09.2021 - 12.00

        Kayıt olmak isteyen yedekler için online kayıt evrakının sisteme yüklenmesinin başlangıç ve bitiş tarihleri: 10.09.2021 ve 13.09.2021 - 12.00

    Kayıt olmak isteyen yedekler için harç/öğrenim ücreti ödemelerinin başlangıç ve bitiş tarihleri: 16.09.2021 ve 21.09.2021 - 16.00 (16 Eylül 2021 tarihinde Boş Kalan Kontenjan Kadar Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı yapıldıktan sonra yedek kayıt hakkı kazanan adaylar harç/öğrenim ücreti ödemelerini yapabilirler.)