Lisansüstü Programlarımıza Başvuru Yapmış/Yapacak Olan Adaylarımızın Değerlendirme Süreçleri (Çevrim içi Yazılı Giriş Sınavı veya Sözlü Mülakat Tarih ve Saat Bilgileri) Hakkında (Güncelleme Tarihi: 27.01.2021)

Lisansüstü programlarımıza başvuru yapmış/yapacak olan adaylarımızın, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için geçerli olmak üzere, lisansüstü değerlendirme süreçleri ile alakalı düzenlemeler yapılmıştır.

Doktora programlarımızın değerlendirme sürecinde sadece çevrim içi sözlü mülakat yapılacaktır (Doktora/sanatta yeterlik programlarına başvurularda, tüm adaylara yazılı bilim sınavı yapılmayıp sadece çevrimiçi mülakat yapılarak ALES puanının %50’si, AGNO’nun % 10'u ve çevrimiçi mülakatın %40’ dikkate alınarak genel başarı notu hesaplanacaktır.).

Tezli Yüksek Lisans programlarımızın değerlendirme sürecinde ise, çevrim içi yazılı giriş sınavı ve/veya çevrimiçi sözlü mülakat yapacak olan ya da giriş sınavı yapmayarak ALES puanının %70'i ve AGNO'nun %30'unun hesaplanması yönetmiyle öğrenci alımı yapacak olan programlar belirlenmiştir.

Not: Tezli Yüksek Lisans programlarımızda giriş sınavı yapılacak ise, ALES puanının %50'si, AGNO'nun % 10'u ve giriş sınavının (yazılı ve/veya sözlü) %40'ı hesaplanarak genel başarı notu belirlenecektir.

Başvuru yapmış olduğunuz programların değerlendirme süreçleri hakkında detaylı bilgi, çevrim içi yazılı giriş sınavı veya sözlü mülakat tarih ve saat bilgileri için Tıklayınız. (Güncelleme Tarihi: 27.01.2021)

Not: Çevrim içi yazılı sınav ve/veya sözlü mülakat değerlendirmelerine girecek olan adaylarımıza, başvurmuş odukları programa ait çevrim içi yazılı sınav veya sözlü mülakat sınav linkleri anabilim dalları tarafından e-mail adreslerine gönderilecektir. Online başvuru sistemine (lisansustu.yildiz.edu.tr) kayıt olurken girmiş olduğunuz e-mail adreslerinizin doğruluğunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu süreçte, sınavlarla ilgili diğer bilgiler için anabilim dallarımızın web adreslerini de ayrıca takip etmeniz gerekmektedir. Lisansüstü değerlendirme sürecindeki sorularınız için lisansüstü program koordinatörlerimizle iletişime geçebilirsiniz.