2020-2021 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Ek Yerleştime Yapılması Hakkında Duyuru (Güncelleme: 09.10.2020-Saat: 17.55)

2020-2021 Güz yarıyılı lisansüstü kayıt döneminde “asıl kayıt” ve “kalan kontenjan kadar yedek kayıt” süreçleri tamamlanmıştır.

Ancak, pandemi nedeniyle bazı lisansüstü programlarımızda boş kalan kontenjanlar olmuştur. Bu kapsamda; Enstitü yönetim kurulu kararıyla boş kalan kontenjanlara kayıt yapılabilmesi için, YTÜ senato esaslarında belirtilen minimum başarı puanını sağlamış adaylar yedek olarak ilan edilerek ek yerleştirme kapsamında kalan boş kontenjan kadar değerlendirmeye alınacaktır.

Aşağıdaki linkte yer alan listede adı geçen adaylardan yedek olarak değerlendirilmeye alınabilmesi için başvuru yapmak isteyenlerin 09.10.2020 Saat: 18:00 ile 11.10.2020 Saat: 23:59 arasında istenen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Ayrıca daha önce yapılmış olan program tercihleri sistemsel yeni düzenleme nedeniyle kaldırıldığından, ilgili adayların evrak yükleme ekranında ilan edilmiş olan ek yerleştirme listesindeki programlarını tercih etmeleri gerekmektedir (İki programa başvuru yapmış olan adayların tek bir programı seçmeleri gerekmektedir.). Her evrak yükleme işlemi sonrasında, ilgili satırda yer alan kaydet butonuna tıklayıp kaydetmeyi unutmayınız.

Yüklenen belgeler Enstitü tarafından 12-13 Ekim 2020 tarihleri arasında kontrol edilecektir. Belgelerinde sorun olmayan ve tezsiz programlarda ücret ödemesi gereken adaylar kayıt hakkı kazanmaları durumunda iletişim kurularak ödeme yapmaları ve ödeme dekont bilgilerini sisteme girmeleri gerektiği iletilecektir. Kendilerine verilen süre içerisinde ödeme işlemini gerçekleştirmeleri durumunda kayıtları gerçekleştirilecektir.

 

Kesin kaydı yapılan adaylara e-posta yoluyla öğrenci numaraları gönderilecektir.

 

Güncelleme: 09.10.2020 Saat: 17.55

Lisans, Ön lisans (Açık Öğretim Fakülteleri dahil) kaydı olan öğrencilerimiz Enstitümüz programlarına kesin kayıtları gerçekleştiğinde ilgili dönem katkı paylarını Ziraat Bankası Levent İstanbul Girişimci Şubesi: TR950001002250447846845473 numaralı hesaba 140 TL ödeyerek dekontlarını harcbirimi@yildiz.edu.tr birimine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. Harç borcunu ödemeyen öğrencilerimiz dönem içinde Üniversitemiz harç birimi tarafından borçlandırılacaktır.

Tezli Lisansüstü programlarımıza kayıt olan öğrencilerimizden, ikinci bir yükseköğretimdeki kayıtları Tezsiz yüksek lisans, Tezli 2.Öğretim, Lisans 2. Öğretim ve Özel / Vakıf Üniversiteleri ise herhangi bir katkı payı ödemesi yapmayacaklardır.

Kayıt yapıldığına dair tarafınıza e-posta gelmeden lütfen harç ödemesi yapmayınız.

 

2020-2021 Güz yarıyılı lisansüstü kayıt döneminde asıl ve kalan kontenjan kadar yedek hakkı kazanmış olup kayıtlarını yaptırmamış ya da belge eksikliklerinden dolayı kayıtları uygun görülmemiş olan adaylar ek yerleştirme kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerlendirme ve kesin kayıt süreçlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için online başvuru ve kayıt sistemine yükleyeceğiniz belgelerin tam ve sorunsuz olmasına dikkat ediniz.

Başka bir tezli lisansüstü programda kaydı bulunan ve enstitümüz tarafından tezli lisansüstü bir programa kesin kaydı gerçekleştirilen adayların -kesin kayıtlarının yapıldığına dair e-postanın kendilerine gönderilmiş olması durumunda- diğer lisansüstü programdaki kayıtlarını 20 Ekim 2020 tarihine kadar üniversitelerinden sildirerek YÖK sistemine yansıtılmasını sağlamaları gerekmekte olup ilgili işlemi gerçekleştirmeyen öğrencilerin üniversitemizdeki kayıtları silinecektir.

 

Gerekli belgeler için tıklayınız.

 

Ek yerleştirme yedek listesi için tıklayınız.

 

Ek yerleştirme başvurusu için tıklayınız.