2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü Programlara Çevrim İçi Kayıt Bilgileri ve Harç Ücretleri (Güncelleme: 29.09.2020)

2020-2021 Güz Döneminde tüm lisansüstü programlara kayıtlar lisansustu.yildiz.edu.tr adresinden ÇEVRİM İÇİ yapılacaktır.

Online kayıt sistemi (https://lisansustu.yildiz.edu.tr/) için Tıklayınız.

Lisansüstü programların kayıt takvimi için tıklayınız.

Harç ücretleri bilgilendirmesi için tıklayınız.

2020-2021 Güz dönemi Lisansüstü kayıtlarımız çevrim içi yapılacaktır. Daha önce WEB adresimizde ilan edilmiş olan kayıt takvimindeki tarihler arasında, online sisteme (lisansustu.yildiz.edu.tr) giriş yapılarak aşağıda belirtilen belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Online başvuru ve kayıt sisteminde kayıt için gerekli belgeleri yükleyeceğiniz ekrana ulaşmanıza yardımcı olacak kılavuz için Tıklayınız. Dikkat edilecek hususlar aşağıda sıralanmıştır:

• Çevrim içi kayıtlar ilan edilen tarihler arasında lisansustu.yildiz.edu.tr adresinden yapılacaktır.
  • lisansustu.yildiz.edu.tr adresine yüklenecek dosyalar PDF formatında olmalıdır.
  • Yüklenecek tüm belgeler karekodlu veya doğrulanabilir link, kod içermelidir.
  • İki lisansüstü programa kayıt hakkı kazanan adaylarımız kayıt tarihlerinde kayıt belge yükleme ekranlarında bir lisansüstü program tercihlerini yaparak gerekli belgeleri yüklemelidir.
  • Katkı payı ödemesi olan lisansüstü programlarımız için katkı payının yatırılarak dekont bilgi ve belgesinin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Mutlaka Elektronik doğrulama kodu olması gereken belgeler:

E-devlet Mezuniyet Belgesi

Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (YÖKDİL, YDS, e-YDS, Yıldız Dil Sınavı)

Karekodlu E-Devlet mezuniyet belgesini sisteme yüklemiş olan adayların aşağıdaki belgelerin orijinallerinin taranmış hallerini sisteme yüklemeleri yeterlidir.

Lisans veya Yüksek Lisans Diploması

Lisans veya Yüksek Lisans Transkripti

ALES Belgesi

Nüfus Cüzdanı veya yeni kimlik kartı (Arkalı önlü tek PDF dosyası)

Elektronik doğrulanması gereken ancak doğrulama kodu olmayan belgeler:

Sisteme yüklenecek olan TOEFL, GRE, TÖMER vb. belgelerin doğrulamasının yapılamamasından dolayı çevrim içi kayıt yapılamayacak olup asil adaylar için kesin kayıt bitiş tarihinden önce belgelerinin asıllarını Enstitümüze ibraz etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları yapılamayacaktır. Uluslararası Öğrenci adaylarımızın E-Devlet mezuniyet belgesi yoksa diploma ve diğer evraklarını doğrulamak için Enstitümüze iletmeleri gerekmektedir.

Mezun olmuş olan ancak diploması henüz hazır olmayan adaylarımızın (E-devlet Mezuniyet Belgesi yüklenmiş olması kaydıyla) kayıt oldukları tarihten itibaren en geç 2 (iki) ay içerisinde Diplomalarını Enstitümüze ibraz etmeleri gerekmektedir. Söz konusu adaylarımızın kayıt tarihlerinde gerekli belgelerini yüklerken iş bu dilekçeyi doldurup imzalayarak online başvuru sisteminde diploma kısmına yüklemeleri gerekmektedir.

Lisansüstü Çevrim içi Kayıtlar için yüklenmesi gereken evraklar aşağıda sıralanmıştır:

Tezsiz Yüksek Lisans T.C. Uyruklu Öğrenci

4. Ales veya Gre Belgesi
  5. Yurt dışında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Denklik Belgesi
  6. Nüfus Cüzdanı

Tezsiz Yüksek Lisans Uluslararası Öğrenci

3. ALES veya GRE Belgesi
  4. T.C. İkamet İzni ve pasaport
  5. Yurt dışında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Tanınırlık Belgesi (Tanınırlık Belgeniz yok ise, iş bu dilekçeyi doldurup imzalayarak sisteme yükleyiniz.)
  6. Türkçe Yeterlik Belgesi (TÖMER BELGESİ)

Türkçe Programlar için C1

İngilizce Programlar için B1 (TÖMER B1 Belgeniz yok ise iş bu dilekçeyi doldurup imzalayarak sisteme yükleyiniz.)

Tezli Yüksek Lisans ya da Bütünleşik Doktora T.C. Uyruklu Öğrenci:

4. ALES veya GRE Belgesi
  5. Yabancı Dil Belgesi
  6. Yurt dışında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Denklik Belgesi
  7. Nüfus Cüzdanı

Tezli Yüksek Lisans/Bütünleşik Doktora Uluslararası Öğrenci

3. ALES veya GRE Belgesi
  4. Yabancı Dil Belgesi
  5. T.C. İkamet İzni ve pasaport
  6. Yurt dışında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Tanınırlık Belgesi (Tanınırlık Belgeniz yok ise, iş bu dilekçeyi doldurup imzalayarak sisteme yükleyiniz.)
  7. Türkçe Yeterlik Belgesi (TÖMER BELGESİ)

Türkçe Programlar için C1

İngilizce Programlar için B1 (TÖMER B1 Belgeniz yok ise iş bu dilekçeyi doldurup imzalayarak sisteme yükleyiniz.)

Doktora T.C. Uyruklu Öğrenci

4. Yüksek Lisans Diploması
  5. Yüksek Lisans Transkripti
  6. ALES veya GRE Belgesi
  7. Yabancı Dil Belgesi
  8. Yurt dışında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Denklik Belgesi
  9. Nüfus Cüzdanı

Doktora Uluslararası Öğrenci

3. Yüksek Lisans Diploması
  4. Yüksek Lisans Transkripti
  5. ALES veya GRE Belgesi
  6. Yabancı Dil Belgesi
  7. T.C. İkamet İzni ve pasaport
  8. Yurt dışında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Tanınırlık Belgesi (Tanınırlık Belgeniz yok ise, iş bu dilekçeyi doldurup imzalayarak sisteme yükleyiniz.)
  9. Türkçe Yeterlik Belgesi (TÖMER BELGESİ)

Askerlik İşlemleri Hakkında

Kayıt sonrası askerlik sevk tehiri yapacak olan öğrencilerimizin aşağıda yer alan belgeleri online başvuru siteminde kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Mesajlar bölümüne giriş yaparak, mesaj kategorilerinden "FBE/ÖĞRENCİ İŞLERİ-ASKERLİK İŞLERİ-Hatun Özcan"ı seçerek aşağıdaki belgeleri mesajınız ekine ekleyerek sevk tehir talebinizi iletmeniz gerekmektedir..

- E-devletten alınacak "Askerlik Durum Belgesi"

- FR-0312-Lisansüstü Sevk Tehir Formu  (kalite.yildiz.edu.tr adresinden ilgili form indirilerek doldurulup imzalanmalıdır.)