ORCID Araştırmacı Kimliği Kullanım Zorunluluğu Hk.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 08.06.2020 tarih ve 36054236-299-E.32771 sayılı yazısında, lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırmıştır.

Öğretim elemanlarımızın ORCID numarası için kayıt olurken kullanabileceği yardım dokümanı için Tıklayınız

Lisansüstü öğrencilerimiz ise, YÖKSİS girişini aşağdaki linkten e-devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile yapabileceklerdir:

Giriş yapıldıktan sonra izlenecek adımlar için yardımcı kılavuza erişmek için Tıklayınız.

Tüm tezli lisansüstü program öğrencilerimiz ile tüm öğretim elemanlarımızın ORCID Araştırmacı Kimliği edinmek için orcid.org adresi üzerinden 10.07.2020 tarihine kadar kayıt yaptırmaları ve edinmiş oldukları ORCID ID numaraları ile daha önce yapmış oldukları yayınları eşleştirmeleri gerekmektedir.